Piekarnia zrodzona z miłości do wypieków
W 1958 roku w Mogilanach pod Krakowem, Wacław Czajczyk otworzył piekarnię, która miała zmienić losy jego rodziny. Początkowo mała rodzinna firma, zaczęła się szybko rozwijać, zyskując coraz więcej nowych klientów. Starsi mieszkańcy miasteczka wciąż z sentymentem wspominają czasy, kiedy o 5 rano udawali się do piekarni po świeże pieczywo.
Siedzibą i miejscem działalności naszej firmy początkowo był budynek piekarni z początku XX wieku. W latach sześćdziesiątych miała miejsce pierwsza rozbudowa i modernizacja.
W latach osiemdziesiątych rozpoczął się proces unowocześnienia obiektu, który miał zapewnić piekarni rozwój i zwiększyć produkcję. Dla wielu klientów, to właśnie zapach i smak chleba z Piekarni Czajczyk jest tym, co najlepiej pamiętają z dzieciństwa. Jesteśmy dumni, że nasze wypieki stały się nie tylko produktami pierwszej potrzeby, ale także częścią tradycyjnego rytuału w domach naszych klientów.
O chlebie wiemy wszystko
W perspektywie przystąpienia Polski do Unii Europejskiej, a także rosnącej konkurencji, w 2001 roku rozpoczęła się budowa nowego zakładu produkcyjnego w krakowskich Bronowicach. Wraz z jej zakończeniem, produkcja została rozdzielona między piekarnię w Mogilanach, a nową siedzibę w Krakowie.Nasza firma, rozwija się wraz ze zmieniającymi się wymogami rynku oraz potrzebami naszych klientów.
Tradycja jest naszą siłą
Piekarnia Czajczyk jest dynamicznie rozwijającą się firmą, łączącą rzemiosło z innowacyjnością. Korzystając z wiedzy i doświadczenia oraz tradycyjnych receptur, trzecie już pokolenie rodziny Czajczyk wkłada swoje serce, z pasją i zaangażowaniem tworząc najwyższej jakości wypieki. Od początku swego istnienia, firma wyróżnia się stosowaniem nowoczesnych technologii, w oparciu o najwyższej jakości produkty i przy zachowaniu tradycyjnych receptur, które kultywuje od ponad 60 lat.
Siła tradycji okraszona szczyptą nowoczesności
• wieloletnie doświadczenie i ugruntowana pozycja na rynku;
• najwyższa jakość produktów, poparta certyfikatami;
• czerpanie z tradycji przy jednoczesnym wykorzystaniu nowoczesnych technologii;
• zastosowanie Systemu HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Point),
czyli Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli;
• współpraca z Wydziałem Technologii Żywności Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie;
• potencjał rozwoju i otwartość na potrzeby partnerów;
• rodzinna firma wspierająca lokalnych dostawców.